Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πρόστιμο 308,5 εκ δολαρίων στην Apple για πατέντα σχετικά με το DRM

*
Η τεχνολογία που χρησιμοποίησε η Apple για το θέμα του DRM θα της στοιχίσει τελικά έξτρα 308.5 εκ. δολάρια, αφού ένα τέτοιο πρόστιμο της επιβλήθηκε από δικαστήριο στο Texas. Όπως σημειώνει το Bloomberg, η εταιρεία του Κουπερτίνο καλείται να πληρώσει αυτό το ποσό στην Personalized Media Communications, καθώς φαίνεται πως χρησιμοποίησε χωρίς άδεια κάποια πατέντα της που σχετίζεται με το DRM. Η PMC ισχυρίζεται πως η τεχνολογία της (με την ονομασία FairPlay) έχει καταχωρηθεί από το 2015 και είναι αυτή που χρησιμοποιείται σε διάφορα τμήματα του App Store, του Apple Music και του iTunes. Παρόμοια περίπτωση είχε αντιμετωπίσει πρόσφατα και η Google, ενώ και με το Netflix υπάρχει μια σχετική διαμάχη από το 2019. Η Apple δήλωσε δυσαρεστημένη με την εξέλιξη, χαρακτήρισε την PMC “patent troll” και θα επανέλθει στο θέμα ζητώντας επανεξέταση.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*